باند مسجد

سیستم صوتی مسجد

سیستم صوتی مسجد

برای دریافت قیمت پکیج های سیستم صوتی مساجد با کارشناسان تکنوآوا به شماره 02191016169 تماس بگیرید. 

سیستم صوتی مسجد یکی از مسائل مهمی است که باید در طی مراحل تجهیز بنای اصلی مسجد، به شکلی حرفه‌ای طراحی گردد. در کشور ما مسجد به عنوان مکانی مذهبی و معنوی، مراسم‌ها و رویدادهای مهمی را در خود جای می‌دهد. از طرفی در برخی از مساجد هر هفته نماز جمعه و خطبه برگزار می‌شود و حاضرین زیادی برای شنیدن سخنان روحانیون به مساجد می‌روند. بنابراین جهت تاثیر گذاشتن بیشتر روی مخاطبان و ایجاد فضایی دلنشین، طراحی سیستم صوتی مساجد را باید به شکلی دقیق انجام داد. اما متاسفانه گاهی دیده می‌شود که استفاده نادرست و غیر اصولی از تجهیزات مختلف، باعث آزردن حاضرین می‌شود.

از این‌رو در این مطلب از تکنوآوا قصد داریم درباره طراحی سیستم صوتی مساجد و تجهیزات سیستم صوتی برای مساجد صحبت کنیم. ابتدا لوازم مورد نیاز را شرح می‌دهیم و در آخر به بررسی نکاتی کاربردی می‌پردازیم؛ در ادامه همراه ما باشید.

 همچنین در صورتی که نیاز به دوربین مداربسته مساجد دارید یا قصد دارید به صورت اصولی، نورپردازی مسجد را انجام داده یا آن را بهبود بخشید، می‌توانید به تیم باتجربه تکنوآوا اعتماد کنید. 

انواع بلندگو برای سیستم صوتی مسجدسیستم صوتی مسجد

از جمله مهم‌ترین تجهیزات برای مسجد، بلندگو است. بلندگوی مسجد می‌تواند با توجه به سقف و ابعاد آن، متغیر باشد. همچنین جهت انتخاب بهترین بلندگو باید به پاسخ فرکانسی، کیفیت ساخت، شدت صوتی و توان آن دقت شود.  به طور کلی می‌توان چهار نوع از بلندگوها را برای سیستم صوتی مسجد تهیه کرد.

  1. بلندگو شیپوری: این نوع بلندگوها معمولا در فضاهای بزرگ و باز استفاده می‌شوند و می‌توانند صدا را تا فواصل دورتر انتقال دهند. بنابراین بهترین گزینه جهت پخش صدای اذان محسوب می‌شوند. بلندگوی شیپوری بر اساس قدرت پخش و جنس بدنه به انواع مختلفی دسته بندی می‌شود. بهتر است برای سیستم صوتی مسجد، مدلی را انتخاب کنید که قدرت پخش بالایی دارد و صدای اذان را به نقاط مورد نظر می‌رساند.
  2. بلندگو اکتیو: یکی دیگر از انواع بلندگوهای مورد استفاده در سیستم صوتی برای مساجد، مدل اکتیو است. این بلندگو بر روی خود یک تقویت کننده دارد و به آمپلی فایر دیگری نیاز نخواهد داشت. با استفاده از دو کابل بلندگوی اکتیو، می‌توانید یکی را برای صدا و دیگری را برای برق استفاده کنید. این بلندگو امکانات زیادی از جمله ورودی میکروفون، باند مجزا و … را برای شما فراهم می‌کند.
  3. بلندگو پسیو: این مدل بلندگوها برعکس مدل اکتیو هستند و بر روی خود منبع تقویت کننده ندارند. پس اگر بلندگوی پسیو را هنگام خرید سیستم صوتی برای مسجد انتخاب کردید، باید آمپلی فایر جدایی را هم برای آن در نظر بگیرید.
  4. بلندگو ستونی: بلندگوهای ستونی هم در طراحی سیستم صوتی مساجد انتخاب خوبی به شمار می‎روند، این نوع بلندگو در داخل صحن مسجد قرار گرفته و از محیط اطراف به خوبی استفاده می‌کند.

انواع میکروفون برای سیستم صوتی مسجدمیکروفون مسجد

میکروفون یکی دیگر از مهم‌ترین ابزار برای سیستم صوتی مسجد به حساب می‌آید. همه روزه در برخی از مساجد برنامه‌های فرهنگی صورت گرفته و گاهی جشن و عزاداری برگزار می‌شود. در این رویدادها مداحان و روحانیون از میکروفون استفاده می‌کنند و میکروفون با کیفیت، تاثیر زیادی بر روی شنوندگان دارد. میکروفون با سیم و میکروفون بیسیم دو نوع از میکروفون‌های ضروری و پر کاربرد در مساجد هستند.

  1. میکروفون با سیم: کار با میکروفون‌های با سیم بسیار راحت است، در واقع این میکروفون‌ها نیازی به باتری ندارند و کابل‌های مورد نیازشان در اکثر مکان‌ها موجود است. گاهی مداحان ترجیح می‌‌دهند که در هنگام اجرا از این میکروفون در سیستم صوتی مسجد استفاده کنند، چرا که با به وجود آمدن هر مشکل، در سریع‌ترین زمان میکروفون تعمیر می‌شود.
  2. میکروفون بیسیم: اما میکروفون‌های بیسیم هم مزایای خودشان را دارند و همانطور که از نامشان پیداست، به مداحان آزادی حرکت بیشتری می‌دهند. یکی از دلایل استفاده از این میکروفون در سیستم صوتی برای مساجد، این است که کابل اضافی لازم نیست و نگرانی برای آسیب و قطع سیم‌ها وجود نخواهد داشت. کیفیت صدای میکروفون‌های بیسیم خوب است و کار با آن‌ها به تخصص خاصی نیاز ندارد. البته گاهی استفاده از میکروفون یقه‌ای برای امام جماعت نیز پیشنهاد می‌شود و اکثرا صدای با کیفیتی دارند.

پایه‌ی بلندگو و میکروفون برای سیستم صوتی مسجد

بعضی از بلندگوها را نمی‌توان بر روی دیوار نصب کرد، بنابراین باید از پایه بلندگو استفاده کنید تا آسیب کمتری به آن وارد گردد و همچنین صدا با کیفیت بهتری پخش شود. از طرفی معمولا سخنرانان به مدت طولانی به صحبت می‌پردازند، بنابراین نگه داشتن میکروفون کار سختی است و باید یک پایه میکروفون جهت تکمیل سیستم صوتی برای مساجد تهیه شود. اگر سخنران ایستاده نبود و بر روی منبر سخنرانی می‌کرد، می‌توانید از پایه‌های میکروفون منبری (بازویی) استفاده کنید.

آمپلی فایر و میکسر برای سیستم صوتی مسجدبلندگو مسجد

همانطور که پیش‌تر اشاره کردیم، برخی از بلندگوها بر روی خودشان تقویت کننده ندارد. بنابراین جهت داشتن بهترین سیستم صوتی برای مسجد، تهیه یک آمپلی فایر ضروری است. این وسیله به بلندگوها کمک می‌کند که صدا بهتر و رساتر به گوش شنوندگان برسد. همچنین آمپلی فایر از فشار آمدن به بلندگوها نیز جلوگیری کرده و عمر مفید آنها را افزایش می‌دهد.

میکسرها به دو دسته دیجیتال و آنالوگ تقسیم می‌شوند و استفاده‌های فراوانی دارند. برای مثال برای حذف نویز، افزودن انواع افکت بر صدای ورودی (صدای میکروفون) به کار می‌روند. همچنین تمامی تجهیزات سیستم صوتی مسجد، توسط صدابردار و به وسیله‌ی میکسرها کنترل می‌شوند.

نکاتی جهت بهبود کیفیت سیستم صوتی مسجد

  1. یکنواختی صدا: اولین نکته‌ای که هنگام نصب سیستم صوتی برای مسجد باید به آن توجه کنید، توزیع یکنواخت صدا است. معمولا مساجد از بخش‌های مختلفی همچون محراب، شبستان، ایوان، صحن و گنبد تشکیل شده‌اند و هر کدام از این فضاها ارتفاع و معماری ویژه خودشان را دارند. بنابراین با توجه به گستردگی فضاها، مدیریت صدا باید طوری باشد که در هر بخش کیفیت و شدت صوت به شکل یکنواخت شنیده شود.
  2. جایگذاری صحیح تجهیزات: این مورد تقریبا با نکته‌ی قبلی همخوانی دارد. زیرا تجهیزات سیستم صوتی مسجد باید در جای درستی قرار داده شود تا به صدایی رسا دست پیدا کنیم. یعنی با توجه به ارتفاع سقف، رو باز و بسته بودن فضا، ابعاد و جایگاه حضار، هرکدام از وسایل گفته شده را باید در جای صحیح خود بگذاریم. در غیر این صورت به صدایی یکنواخت و با کیفیت دست پیدا نخواهیم کرد.
  3. نوع مراسم: گاهی مراسم‌هایی که در مساجد مختلف برگزار می‌شوند، با هم تفاوت دارد. برای مثال، در بعضی از مساجد فقط نماز جماعت و خطبه برپا می‌شوند، اما ممکن است در برخی دیگر عزاداری و اعیاد مذهبی هم برگزار شوند. در این صورت سیستم صوتی برای مساجد مختلف باید با توجه به کاربری آنها طراحی شود.
  4. تعداد نفرات: هنگام نصب سیستم صوتی برای مسجد، باید دقت داشته باشید که چند نفر در فضای مورد نظر جا خواهند گرفت. مسلما با افزایش نفرات، فضای بیشتری هم اشغال می‌شود و باید وسایل اضافه‌ای جهت صدارسانی به این بخش‌ها در نظر گرفته شوند. مثلا ممکن است با افزایش حضار در برخی از قسمت‌های مسجد، بلندگوها و تقویت کننده‌های بیشتری لازم شوند.
  5. توجه به کیفیت تجهیزات: در ابتدای مطلب به اهمیت کیفیت تجهیزات سیستم صوتی مسجد اشاره کردیم. بنابراین باید با توجه به نوع معماری و کاربری مسجد، بهترین وسایل انتخاب شوند. این لوازم باید طوری باشند که به بافت مسجد آسیب نزنند و از لحاظ بصری به آن خدشه وارد نکنند. از طرفی برخی از مساجد فضای باز زیادی دارند و مراسم‌ها در این بخش‌ها برپا می‌شوند. بنابراین باید تجهیزاتی تهیه شوند که در برابر عوامل طبیعی مثل باد، برف و باران، مقاوم هستند.

قیمت سیستم صوتی مساجد

همانطور که گفته شد، مساجد کاربری متفاوتی دارند و قیمت سیستم صوتی مسجد با توجه به ویژگی‌های آن‌ها متفاوت است. بنابراین کافیست با شماره 02191016169 تماس بگیرید و کارشناسان ما بعد از مشاوره، قیمت حدودی سیستم صوتی مورد نظرتان را به شما اعلام می‌کنند.

علاوه بر این، کارشناسان با تجربه و متخصص تکنوآوا آماده‌ی همکاری با شما هستند. تیم تکنوآوا با سابقه‌ای درخشان همواره در پروژه‌های صوتی، تصویری، امنیتی و نورپردازی موفق عمل کرده است. شما می‌توانید ابتدا به صورت رایگان مشاوره شوید و سپس نصب سیستم صوتی برای مسجد را به تیم ما بسپارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان
ارسال کنید