پروژه تجهیز استادیوم

تجهیزات استادیوم

چه چیزی باعث شده که استادیوم لیورپول (آنفیلد) بعد از گذشت بیش از130 سال از ساخت آن، هنوز هم پابرجا و لبریز از شور و شوق باقی بماند؟ یا چه چیزی باعث شده با دیدن جو ورزشگاه وستفالن و هیجان تماشاگران دورتموند، ما نیز هیجان زده شویم؟ قطعا علاوه بر جو تماشاگران، صدای واضح تماشاچیان و گزارشگران، طراحی و نورپردازی استادیوم نیز تاثیر شگرفی در تزریق این هیجان دارد. در ادامه با تکنوآوا همراه شوید تا درمورد تجهیزات استادیوم، بیشتر بدانید.

تجهیزات نورپردازی استادیوم

سیستم-نورپردازی-استادیوم

فرقی نمی‌کند داخل استادیوم باشید و یا روی مبل و پشت تلویزیون نشسته باشید. نمی‌توانید منکر این موضوع شوید که یکی از مهمترین تجهیزات استادیوم ، تجهیزات نورپردازی آن است.مخصوصا اگر بازی در شب باشد. می‌توان تجهیزات نورپردازی استادیوم را به سه گروه تقسیم کرد:

گروه اول تجهیزات ورزشگاه، مربوط به سالن اصلی است.

 ناحیه اصلی

قسمتی از زمین که بخش اصلی بازی در آن انجام می‌شود.

به عنوان مثال در نورپردازی ورزشگاه فولاد آرنا، چمن ورزشگاه به عنوان ناحیه اصلی حساب می‌شود. در برخی ورزشگاه‌ها مثل استادیوم والیبال ارومیه، علاوه بر ناحیه اصلی از زمین اطراف ناحیه اصلی نیز ممکن است استفاده شود.

 کل ناحیه

شامل ناحیه اصلی زمین بازی و محوطه اطراف می‌شود.

ناحیه مرجع

ناحیه‌ای است که پارامترهای روشنایی در آن ارزیابی می‌شوند و برای ورزش‌های مختلف، متفاوت است.

سالن اصلی به دو نوع سر بسته و سر باز تقسیم می‌شود. سالن‌های سربسته به مانند سالن والیبال، بسکتبال، فوتسال، کشتی و … نیازمند لامپ‌های پرقدرت و با دوام هستند.

در سالن‌های سرباز به مانند استادیوم فوتبال، به خاطر فیلمبرداری در شب، دید درست بازیکنان، داور و تماشاچیان، جلوه‌های زیبایی استادیوم و … نور پردازی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. در گذشته نورپردازی زمین فوتبال، توسط نورافکن‎ هایی که در اطراف زمین نصب بود انجام می‌شد. تمامی پروژکتورها را در یک صفحه نصب و به روی دکل قرار می‌دادند. اما اکنون این نوع نورپردازی زیاد استفاده نمی‌شود. امروزه با کارگذاشتن پروژکتورها و نورافکن ها در دور تا دور زمین، استادیوم را روشن می‌کنند.

 از آنجا که در سالن ورزشی، فیلم‌برداری تلویزیونی نیز ممکن است صورت بگیرد، شدت روشنایی در صفحات عمودی نیز اهمیت پیدا می کند.

گروه دوم مربوط به نورپردازی داخلی مثل راهروها است. نورپردازی ورزشگاه باید هماهنگی لازم با دوربین‌های مدار بسته نصب شده را داشته باشد. در فضای داخلی استادیوم، نور خورشید به ندرت نفوذ می‌کند. پس تمام بار روشنایی را لامپ‌ها به دوش می‌کشند. نکته مهم در مورد این سیستم روشنایی داخلی این است که در هنگام شلوغی نباید سایه‌های تاریک داشته باشیم. زیرا هم دید طرفداران و هم دید دوربین‌های مداربسته را محدود می‌کند.

گروه سوم مربوط به نورپردازی ورزشگاه در محیط خارج استادیوم است. اگر به گیت‌های ورودی استادیوم آزادی دقت کرده باشید می‌دانید منظورمان چیست. استادیوم‌های بزرگ مثل نیوکمپ، که دارای پارکینگ اختصاصی هستند نیز نیاز به نورپردازی دارند. نورپردازی این مناطق مثل سایر پارکینگ‌ها است. با استفاده از  دکل و لامپ، این مناطق را روشن می‌کنند.

نوع دیگر نورپردازی استادیوم‌ها مربوط به نورپردازی زیبایی است. مثلا ورزشگاه Allianz Arena در هنگام پخش بازی بایرن مونیخ به رنگ قرمز، مونیخ 1860 به رنگ آبی و بازی تیم ملی آلمان به رنگ سفید در می‌آید. برخی از ورزشگاه‌ها از انواع لیزرها، نور فلات و … برای ورود هیجان‌انگیز ورزشکاران استفاده می‌کنند.

تجهیزات تصویری استادیوم

سیستم-تصویری-استادیوم

سیستم تصویری استادیوم به دو گروه تقسیم می‌شود. یک گروه مانیتورینگ برای دوربین‌های مدار بسته و گروه دیگر، مانیتور ورزشگاه است. مانیتور ورزشگاه بستگی به اندازه استادیوم دارد. این مانیتورها به دو مدل اسکوربرد ساده و دارای صفحه نمایش تقسیم می‌شوند.

از دوربین‌ فیلم برداری حرفه ای ثابت و متحرک برای ضبط تصاویر برای آرشیو و یا پخش زنده استفاده می‌شود.

برای تبلیغات در ورزشگاه‌ها از بیلبوردهای تبلیغاتی استفاده می‌شود. این بیلبوردها در دو مدل ضد آب و معمولی وجود دارد. از مدل ضد آب در استادیوم‌های سر باز مثل استادیوم یادگار امام استفاده می‌شود.

این بیلبوردها از بهترین منابع سوددهی برای ورزشگاه‌ها هستند.

برای مشاوره و خرید تجهیزات استادیوم با بهترین مانیتورها و دوربین‌ها با شماره 66718624 تکنوآوا تماس بگیرید.

تجهیزات شبکه استادیوم

در استادیوم‌ها از دیش و آنتن‌های سیار و یا ثابت برای انتقال تصاویر و صدا استفاده می‌شود. کار این آنتن‌ها تبدیل سیگنال‌های الکتریکی به مغناطیسی است. آنتن استفاده شده باید به قدری قوی باشد که بتواند تصویر ضبط شده را با همان کیفیت بفرستد. استفاده از آنتن ضعیف سبب افت کیفیت تصویر می‌شود. ذکر این نکته هم الزامی است که استفاده از آنتن بیش از حد قوی، تنها سبب افزایش هزینه می‌شود.

تجهیزات صوتی ورزشگاه

سیستم-صوتی-استادیوم

بسته به ارتفاع، می‌توان از انواع بلندگوهای دیواری، ستونی، شیپوری و یا انواع بلندگوهای تیوتر دار استفاده کرد. برای ورزشگاه‌های بزرگ از هورن موزیکال، به دلیل پرتاب صدا زیاد، استفاده می‌شود.

در برخی استادیوم‌ها از سیستم پیجینگ نیز استفاده می‌شود. برخی ورزشگاه‌ها علاوه بر پخش زنده، جایگاه گزارشگر نیز دارند. استفاده از میکروفون‌های رومیزی و یا هدمیک، آمپلی فایر و هدفون مناسب می‌تواند کیفیت گزارش را بالا ببرد.

برخی از استادیوم‌ها دارای پارکینگ و امکانات فرهنگی و رفاهی دیگر از قبیل آمفی‌تئاتر ، سالن‌های سمینار، رستوران و … هستند. برای این سالن‌ها می‌توان از اسپیکرهای اکتیو، پسیو، دیواری، ستونی و یا حتی سقفی نیز استفاده کرد. هر کدام از این سالن‌ها نیازمند تجهیزات صوتی، تصویری، شبکه و نورپردازی خاص خود است. برای مثال در سالن‌های کنفرانس بیشتر از باندهای پسیو استفاده می‌شود. این در حالی است که برای رستوران‌های بزرگ معمولا از اسپیکرهای دیواری و در رستوران‌های کوچک از یک باند اکتیو استفاده می‌شود. از سیستم پیجینگ در تمامی مکان‌ها از جمله داخل سالن ورزشگاه، راهروها، پارکینگ و … می‌توان استفاده کرد. در نهایت ذکر این نکته الزامی است که اگر می‌خواهید از باندها و اسپیکرها در محیط سر باز استفاده کنید، بهتر است تجهیزات ضد آب را خریداری نمایید. 

تجهیزات امنیتی استادیوم

علاوه بر دوربین‌های مدار بسته و نگهبانان زبده، وجود یک سیستم اطفاء حریق جز نیاز‌های هر استادیوم است. این سیستم در برخی از ورزشگاه‌ها مثل پیست‌‌های اسب دوانی، به دلیل وجود اصطبل و علوفه،  سیستم تشخیص دود نیز نیاز است.

همکاران ما در تکنوآوا برای طراحی و ساخت تجهیزات مورد نیاز استادیوم‌ها و انواع سالن‌های ورزشی آماده همکاری با شما هستند. تمامی محصولات مورد استفاده دارای 2 سال گارانتی  هستند

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان
ارسال کنید