تجهیزات تصویری

تجهیزات تصویری

تجهیزات تصویری به دو گروه تجهیزات فیلم برداری و تجهیزات پخش تصاویر تقسیم می‌شوند. تجهیزات تصویربرداری به شرح ذیل می‌باشند.

دوربین‌های مداربستهدوربین مدار بسته

کاربرد اصلی دوربین‌های مداربسته در سیستم‌های امنیتی است. اما کاربرد آن‌ها، به این سیستم‌ها محدود نبوده و کاربردهایی از قبیل صنعتی، پلیسی، نظامی، فضایی، کنترل ترافیک، ارتباطات ویدیویی، و تصویر برداری نامحسوس و … نیز دارد.

دوربین‌های مدار بسته از نظر نوع سیگنال به دوربین‌های آنالوگ، دوربین‌های ip (آی پی تحت شبکه) و دوربین‌های دو منظوره تقسیم می‌شوند.

دوربین‌های آنالوگ

دوربین‌های آنالوگ نسل اولیه دوربین‌های مداربسته است که برای دریافت و ارسال اطلاعات از امواج آنالوگ استفاده می‌کند. به علت استفاده از کابل‌های آنالوگ امکان کاهش کیفیت تصاویر بر اثر نویز و نوسانات برق همیشه وجود دارد. برای ضبط تصاویر دوربین‌های آنالوگ به مبدل‌های دیجیتال نیاز است. مزایای آن قیمت پایین و سادگی نصب است و از معایبش می‌توان به کیفیت پایین، امکان نویز پذیری، هزینه سیم‌کشی و ارتباط نا امن و بی‌کیفیت ارتباط بی‌سیم آن اشاره کرد.

دوربین‌های تحت شبکه

این دوربین‌ها از امواج دیجیتال برای ارسال و دریافت داده‌ها استفاده می‌کنند. این دوربین‌ها از امواج دیجیتال استفاده می‌کنند و برخلاف دوربین‌های آنالوگ نیاز به مبدل ندارند. هر کدام از این دوربین‌ها در شبکه یک ip خاص دارند و مرکز کنترل، دوربین را با استفاده از آن ip کنترل می‌کند. از مزایای این دوربین‌ها می‌توان به کیفیت بالای تمام دیجیتال، امکان استفاده بهینه از کابل‌های ارتباطی، امکان ارتباط بیسیم با امنیت و کیفیت بالا، امکان ارسال همزمان تصویر، صدا و برق در بستر شبکه و امکان کنترل دوربین‌ها از هر جای دیگر و… اشاره کرد. معیار آن‌ها تنها در قیمت بالا و وابستگی به اینترنت خلاصه می‌شود.

دوربین‌های دومنظوره

این دوربین‌ها، دوربین های آنالوگی هستند که پورت خروجی شبکه نیز در آنها تعبیه شده است. کیفیت آن‌ها همانند دوربین‌های  آنالوگ است و امکان استفاده از آنها بصورت دوربین آنالوگ و یا دوربین تحت شبکه وجود دارد.

همچنین دوربین‌های مداربسته را از نظر ظاهر و کاربردی که دارند نیز می‌توان به گروه‌های دام، صنعتی، مینیاتوری، مادون قرمز و اسپید دام تقسیم‌بندی کرد.

Dome

 به دوربین‌های گنبدی شکلی که روی سقف نصب می‌شود دام گفته‌ می‌شود.

صنعتی

دوربین‌ صنعتی، دوربینی مکعب شکل که امکان نصب لنز برای زوم یا فکوس را دارد. از این مدل دوربین‌ها در بانک‌ها، کنترل ترافیک، ایستگاه پلیس و … استفاده می‌شود.

دوربین‌های مینیاتوری

به این مدل دوربین‌ها، دوربین‌های مینیاتوری یا مینی گفته می‌شود. دوربین‌های کوچک و ریزی که از آن‌ها به عنوان دوربین مخفی یا نامحسوس استفاده می‌شود.

دوربین‌های آی آر یا مادون قرمز

 به دوربین‌هایی که از نور مادون قرمز برای تشخیص تصاویر استفاده می‌کنند دوربین ir گفته می‌شود. از این دوربین‌ها برای تشخیص تصاویر در تاریکی استفاده می شود.

دوربین های اسپیددام چرخشی

 این دوربین‌ها قابلیت چرخش به وسیله کنترل کننده خود را دارند.

دوربین‌های عکاسیدوربین عکاسی

به صورت کلی دوربین‌های عکاسی در دو مدل آنالوگ و دیجیتال موجود است. مدل‌های آنالوگ یا قدیمی آن، نیازمند فیلمی است که در داخل دوربین قرار می‌گیرد. مدل دیجیتال از حافظه‌های داخلی و یا خارجی مثل حافظه sd استفاده می‌کند. دوربین‌های دیجیتال به گروه‌های دوربین‌های کامپکت دیجیتال،  DSLR، بدون آینه، اکشن ورزشی و دوربین‌های آنالوگ تقسیم‌بندی می‌شوند.

دوربین‌های کامپکت دیجیتال

کافی است دوربین را در دست گرفته و با فشردن کلید شاتر عکس بگیرید. اون دوربین‌های کوچک و جمع و جور نیاز به هیچ لنزی ندارند و تمامی کار را به صورت اتوماتیک انجام می‌دهند. مزایای دوربین‌های کامپکت دیجیتال وزن کم، عدم نیاز به لنز، کاملا خودکار و قیمت مناسب دوربین است. از معایب این مدل دوربین‌ها می‌توان به عدم کنترل سرعت شاتر، محدوده زوم کم، نویز بیشتر به خاطر سنسور کوچک آن، رزولوشن کم و فوکوس کند اشاره کرد.

دوربین‌های DSLR

امروزه عکاس‌های حرفه‌ای در سراسر دنیا از دوربین‌های DSLR برای مقاصد تجاری استفاده می‌کنند. حتی برخی برنامه‌های تلویزیونی نیز توسط این دوربین‌ها ضبط می‌شوند. از مزایای این دوربین‌ها می‌توان به تنظیمات قابل تغییر، سنسور بزرگ، منظره اپتیکال، خروجی با کیفیت، ویدئو Full HD و انواع لنزها و بدنه‌ها اشاره کرد. تنها نقطه ضعف این دوربین‌ها در قیمت و وزن آن خلاصه می‌شود.

دوربین‌های بدون آینه

آخرین نسل دوربین‌های DSLR، نسخه فشرده‌تر دوربین‌های DSLR است و بزرگترین تفاوت آن‌ها در این است که در آن‌ها از آینه استفاده نشده است. منظره‌یاب الکترونیک، وزن کم، عملکرد عالی، سرعت شاتر بالا و کیفیت بسیار بالا تنها بخشی از مزایای این مدل دوربین‌ها است. عمر باتری کم، اتوفوکوس کند و تعداد لنز کم از معایب این دوربین است.

دوربین‌های ورزشی

اغلب دوربین‌های اکشن ورزشی به راحتی در کف دست شما جای می‌گیرند اما برخی از آن‌ها جزو با دوام‌ترین و تطبیق‌پذیرترین دوربین‌های دیجیتال هستند و می‌توانند عکس‌هایی با رزولوشن خیلی بالا بگیرند.

سایر لوازم عکاسی عبارتند از: هلی‌شات، گیمبال، فلش پرتابل و استودیویی میکروفون، مانیتور و …

دوربین فیلمبرداریدوربین فیلم برداری

دوربین‌های فیلم‌برداری به دو مدل خانگی و حرفه‌ای تقسیم می‌شوند.

دوربین‌های فیلم‌برداری خانگی

دوربین‌های عکاسی و فیلم‌برداری خانگی بسیار شبیه به هم هستند و از دوربین‌های عکاسی برای فیلمبرداری و بالعکس نیز استفاده می‌شود.

دوربین‌های فیلم‌برداری حرفه‌ای

دوربین‌های فیلم‌برداری حرفه‌ای دوربین‌های بزرگی هستند که اغلب بر روی شانه و یا پایه مخصوص قرار می‌گیرند. کیفیت و زوم فوق‌العاده، وزن زیاد، میکروفون و مانیتور متصل به دوربین از مشخصات تمامی این دوربین‌ها است. از این دوربین‌ها برای فیلم‌برداری فیلم، برنامه تلویزیونی، مراسم‌های خاص و … استفاده ‌می‌شود.

تجهیزات مانیتورینگمانیتور

بخش مانیتورینگ به دو قسمت سخت‌افزار و نرم‌افزار تقسیم می‌شود. بخش نرم‌افزار بسیار گستره است. به طور خلاصه از نرم‌افزار‌ها برای مدیریت و کنترل از راه دور فرآیندها و تأسیسات مهم، ارائه اطلاعات، پخش ویدئو زنده، ارائه عملکرد پیوسته و بدون وقفه، پشتیبانی از Alarm Service Redundancy و Trend Service Redundancyو… استفاده می‌شود.

بخش سخت‌افزار به دو گروه صفحه نمایش و تجهیزات سیستمی تقسیم می‌شود. معمولا سخت افزار سیستم‌های مانیتورینگ را با توجه به بودجه و کارایی مد نظر انتخاب می‌کنند. هماهنگ کردن اجزا بخش سخت‌افزار نیازمند دانش و اطلاعات کافی از این تجهیزات است. برای مثال تصویر پخش شده از کارت گرافیک gtx2080 در مانیتور‌های crt با تصویر پخش شده کارت گرافیک gta750 در همان مانیتور هیچ تفاوتی ندارد.

از تجهیزات نمایش که شامل انواع مانیتورها، ویدئو وال‌ها و پروژکتورها برای سالن‌های سینما، تبلیغات شهری، برنامه‌های زنده، شرکت‌های کوچک و بزرگ،گیم‌نت‌ها، رستوران‌ها و … استفاده می‌شود.

در تجهیزات سیستمی از انواع مینی کامپیوترها، مینی کیس‌ها، کامپیوترهای قدرتمند، کارت گرافیک‌های مخصوص، بردهای رسپبری پای، انواع کابل‌ها مثل HDMI و … را بسته به شرایط مورد نظر و بودجه مشتری می‌توان استفاده کرد.

برای تولید هر برنامه ویدئویی علاوه بر دوربین و میکروفون نیازمند تجهیزات نورپردازی نیز هستیم. شما همراهان گرامی می‌توانید با مراجعه به صفحه تجهیزات نورپردازی تکنوآوا با کاربرد این تجهیزات بیشتر آشنا شوید.

مشاوره رایگان در زمینه طراحی، خرید و ساخت انواع تجهیزات تصویربرداری و مانیتورینگ

نصب و راه‌اندازی انواع تجهیزات مانیتورینگ فضای باز و بسته از جمله انواع ویدئو پروژکتور، بیلبورد‌های تبلیغاتی، مانیتورینگ انواع شرکت‌ها و…

فروش، نصب و راه‌اندازی انواع تجهیزات تصویربرداری‌ از جمله: دوربین‌های فیلم‌برداری حرفه‌ای ثابت، ساخت شبکه ریلی و نورپردازی صحنه، پایه‌های مخصوص انواع دوربین‌های فیلم‌برداری و …

مشاوره رایگان
ارسال کنید